Radnice plné kmotrů, komunistů, estébáků a fízlů? Prostě to nedovolíme!

Za necelý rok svého působení prokázaly vládní strany ČSSD, ANO a KDU-ČSL dosud nevídanou vstřícnost k prominentům zločinného komunistického režimu. Z desítek příkladů vyjmenováváme ty nejkřiklavější:

29. 9. 2014
  • Klíčovým členem vlády je osoba, která není schopná vykázat se negativním lustračním osvědčením v rozporu s platným a dosud účinným zákonem.
  • Před několika týdny byl náměstkem policejního prezidenta pro trestní řízení jmenován policista s minulostí sedmiletého působení důstojníka StB s přímou vazbou na boj s vnitřním nepřítelem.
  • Vládní strany v zákoně o státní službě pro účely tohoto zákona uznaly předlistopadovou VŠ SNB stejně vyhovující jako Univerzitu Karlovu či Masarykovu univerzitu.
  • Poslanci mandátového a imunitního výboru z ČSSD a ANO požadovali, abychom se v Poslanecké sněmovně omlouvali komunistickým fízlům.
  • V pátek minulý týden poslanci ČSSD, ANO a KDU-ČSL o pouhé dva hlasy prosadili v Poslanecké sněmovně zákon, díky němuž se členem vlády ČR může stát i nejvyšší bývalý důstojník StB či komunistický funkcionář.

TOP 09 pokládá tuto politiku za nebezpečnou pro naši budoucnost a v Poslanecké sněmovně vyvíjí veškerou energii pro její zastavení a zbrzdění. Je tam však v menšině. Za deset dní budeme rozhodovat o složení městských a obecních zastupitelstev a o složení třetiny Senátu. Obracíme se na všechny občany, kterým nejsou současný hrozivý trend a negace odkazu listopadu 1989 lhostejné, aby přišli svůj názor říct k volbám a nedovolili tyto praktiky, jejichž nositelem je zejména hnutí ANO, vnést masivně i na naše radnice.

Městem, kde něco takového dosud nepřipadá v úvahu a kde navíc městská rada s obdivuhodnou odvahou vyhnala i takzvané kmotry, je Praha. V Praze se proto celá TOP 09 jednoznačně staví za kandidátku primátora Hudečka a za jeho závěrečné předvolební heslo KMOTŘI, ESTÉBÁCI, KOMUNISTI, FÍZLOVÉ, NEDÁME VÁM PRAHU.

Na tiskové konferenci vystoupili 29. 9. 2014 také významní podporovatelé:

Jiří Stránský:

O mně se ví, že se do politiky moc nehrnu, ale teď když pozoruji, co se děje v posledních týdnech, tak jednak o tom píši, jednak si myslím, že je mojí povinností využít této možnosti a říci, co si o celé věci myslím.

V prvé řadě si myslím, že za všechno si můžeme sami tím, že jsme si po 17. listopadu 1989 nezametli před vlastním prahem a každý se vymlouval na to, že má sice špatné svědomí, ale jeho soused má více špatné svědomí a proč by on s tím začínal. Já samozřejmě mám tu „výhodu“, že jsem byl 10 let zavřený, takže mi může těžko někdo vyčítat, že bych před listopadem kolaboroval, protože já kdybych se býval šel s minulostí mé rodiny (a těch kriminálů, co jsme měli v rodině) přihlásit o členství do KSČM, tak by mne zavřeli jako provokatéra. Vlastně to byla moje výhoda oproti těm ostatním, že jsem si nemusel dělat násilí.

Že jsem to odnášel já, že to odnášela moje rodina, k tomu jsem se dobrovolně přihlásil, ale hlavně jsem byl od samotného začátku přesvědčený, že se dožiji svobody. Že se té svobody ale dožiji v sousedství takových „dobráků“, kteří teď vedou politiku, to se musím přiznat, že jsem nečekal. Je mi 83 let a pozoruji to už delší dobu. Ludvík Vaculík na tuhle situaci má jednu báječnou větu, kterou jednou dokonce napsal do novin a byl u toho slušný. On tam napsal, že náš národ má zkažené mysli. Nejde jen o ty „zkažené mysli“, jde o „cílevědomé ničení charakteru“.

Když najednou z ničeho nic premiér této země řekne, že bychom se měli s některými věcmi smířit, tak… teď hledám slušné slovo… nakopal bych ho do zadku. Ale nejenom jeho, protože to, co oni vyvádějí s myslí lidí, jak jim jde jen o to, aby si zachovali přízeň lidí právě s tím špatným svědomím, pak mám pocit, že lidi by se měli více snažit, aby se tomu ubránili.

Dokud umím udržet myšlenku a moč, pak je mojí povinností říkat dětem jak to opravdu bylo, a tak chodím mluvit do škol. A konečně až teď mám pocit, že generace dnešních náctiletých až dvacetiletých, bude ta generace, která ten „politický sajrajt“ z téhle země vymete.

Rád bych vzkázal těm, kteří pořád tyhle lidi (ty politiky) podporují, že kazí život ne sobě, ale svým vlastním dětem.

Luboš Dobrovský:

Já jsem měl to štěstí, že jsem neměl takovou zkušenost, jako měl můj předchozí řečník. Přeci ale jsem s represivními orgány bývalého komunistického režimu taky hodně zažil.

Ale že v současné chvíli jsou bývalí obránci tzv. socialismu, kteří bránili režim s pendrekem v ruce, v parlamentu, tak toto bylo až do nedávné chvíle možná jenom nevkusné, ale s rozhodnutím vlády se to může stát vážným nebezpečím. A bude-li tolerance k těmto lidem pokračovat, mohou dospět k závěru, že by ten pendrek mohli do ruky vzít znovu.

Co s tím? Uvědomit si, že se do funkcí zejména v parlamentu a ve vládě dostali proto, že tam byli zvoleni. Takže dávat větší pozor na to, koho volíme.

Dana Němcová:

Tak snad jenom dvě věty, které mě napadly, když jsem tady předřečníky poslouchala. Lež, i když je to ta do vlastní kapsy, zůstává lží. Lež, která je veřejná, by neměla projít, aniž bychom k tomu pozvedli hlas. Proto ta druhá věta spočívá v tom, že jsem ráda, že mezi mladými politiky je současný primátor, který se odvolává na ideály, a jak jsme se mohli v minulosti přesvědčit, tak za nimi taky stojí a pracuje. 

Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09
Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu TOP 09
Tomáš Hudeček, primátor hlavního města Prahy

29. 9. 2014

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme