Prohlášení Jiřího Vávry k tvrzením Bohuslava Svobody

Prohlášení předsedy klubu zastupitelů TOP 09 při ZHMP a člena předsednictva Krajského výboru TOP 09 v Praze

25. 5. 2013

V dnešním vydání Lidových novin jsem se k svému velkému překvapení dozvěděl, že dle tvrzení pana docenta Bohuslava Svobody, bývalého primátora hl. m. Prahy, se ve čtvrtek 23. května 2013 setkal “vysoký činitel pražské topky” s pražským kmotry ODS Tomášem Hrdličkou a Ivo Rittigem.

„Vysokými činiteli” TOP 09 v Praze jsou představitelé klubu zastupitelů TOP 09 při ZHMP Jiří Vávra a Tomáš Hudeček a dále předseda pražské TOP 09 a poslanec František Laudát a místopředseda pražské TOP 09 a poslanec Daniel Korte. Žádný z nich se na této ani na jiné schůzce s jmenovanými kmotry ODS nikdy neobjevil a neobjeví.

Vyzývám proto doc. Bohuslava Svobodu, aby důvod svého tvrzení, které prokazatelně není schopen doložit, hodnověrně vysvětlil a TOP 09 se za své výroky veřejně omluvil. Pokud toho nebude schopen, budu se muset domnívat, že je buď podvodník, nebo lhář.

Je pro mě osobně velikým zklamáním, že člověk, kterému dali důvěru předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg i doc. Zdeněk Tůma (který navíc uvolnil doc. Svobodovi primátorský post), je schopen vůči nim i celé TOP 09 takto postupovat. Je zcela evidentní, že doc. Svoboda se nikdy nedokáže oprostit od vlivu a metod Tomáše Hrdličky, který jej do ODS i křesla primátora hlavního města přivedl.

 

Jiří Vávra, předseda klubu pražských zastupitelů
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme