Prahu zajímá víc panda než dostavba okruhu

Propojení dálnice D1 s dálnicemi D10 a D11 považuje TOP 09 za prioritní stavbu pro Prahu i její obyvatele. Vedení města se ale o dokončení důležité stavby 511 nestará a oddaluje pro občany Prahy výrazné zlepšení dopravní situace, které by stavba tzv. Pražského okruhu přinesla.

19. 9. 2016

„Je naprosto jasné, že pro pražskou radnici je důležitější sehnat Pražanům medvídka pandu, než postavit Pražský okruh. Vedení města není schopné napsat a ani odsouhlasit usnesení, které by jasně deklarovalo potřebu dokončit tuto klíčovou stavbu,“ uvedl František Laudát, předseda poslanců TOP 09 a expert TOP 09 na dopravu.

Vedení města podle něj dokazuje, že nemá nejmenší zájem vyřešit klíčovou věc, která trápí tisíce obyvatel hlavního města. Zejména obyvatelé čtvrtí jako je Spořilov složitá dopravní situace zatěžuje každý den.

„Veškerá doprava, včetně té nákladní, dnes projíždí po městském okruhu. Obyvatele Spořilova, Jižního Města, Uhříněvsi a prakticky celé jihovýchodní části Prahy trápí velký hluk, špatná kvalita vzduchu a každodenní dopravní zácpy. Někteří občanští aktivisté zcela sobecky stavbu sabotují, na druhé straně magistrát a ministři pro občany těchto čtvrtí zdaleka neudělali vše, co udělat mohli a měli,“ říká Jakub Lepš, místostarosta Prahy 11 a kandidát do Senátu za tento obvod.

Pražská TOP 09 se snažila problém stavby 511 prosadit jako bod na jednání zastupitelstva, ale koalice tento návrh nepodpořila, stejně jako zastupitelé ODS. O dostavbě okruhu zastupitelstvo minulý týden vůbec nejednalo a zastupitelé se k problému neměli možnost ani vyjádřit. TOP 09 bude o projednání materiálu znovu usilovat, její zastupitelé budou interpelovat náměstka primátorky Krnáčové pro dopravu a interpelace se chystá i na ministra dopravy Dana Ťoka.

„ANO před volbami hlásalo ‚Prostě to postavíme‘. K tomu se ale po dvou letech ani neblíží, protože to ‚Prostě neřeší‘,“ dodal předseda pražské TOP 09 Jiří Koubek. 

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 19. září 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme