Poslanci se potkali na tradičním adventním setkání ve sněmovně

7. 12. 2016

Poslanci napříč politickými stranami, zaměstnanci sněmovny a sváteční hosté se dnes před jednáním sešli na tradičním adventním setkání. Každoročně ho pořádá klub TOP 09 a Starostové a pozvání letos opět přijal Dominik kardinál Duka.

„Advent je obdobím očekávání příchodu Ježíše Krista na tento svět, který si každý rok o Vánocích připomínáme. Proto bychom měli najít v tomto období alespoň nějaký čas, kdy se zastavíme, ztišíme a budeme naslouchat,“ řekla při zahájení adventní snídaně ve Sněmovně místopředsedkyně TOP 09 poslankyně Helena Langšádlová.

Letošního setkání se stejně jako v minulých letech zúčastnil i arcibiskup pražský Dominik kardinál Duka, který promluvil k přítomným poslancům. „Děkuji, že jste si vědomi, že je práce ve sněmovně potřebnou prací a že cílem vašeho snažení je především blaho každého konkrétního člověka. Přeji všem, abychom prožili naše české Vánoce, které u nás jako svátek rodiny mají své pevné místo,“ řekl přítomným ve svém svátečním slově kardinál Duka.

Z Bible četli poslankyně TOP 09 Nina Nováková a poslanec TOP 09 Daniel Korte. „Adventní čekání na doby, kdy se podle tradice Božské dotkne lidského a přinese světlo, v nás alespoň na chvíli rozezní dobrou strunu,“ uvedla poslankyně Nováková. „Advent, čekání na příchod našeho Pána, by měl být časem naslouchání. Ve sněmovně se spíše překřikujeme, proto naše setkání vnímám jako výzvu, alespoň na chvíli se poslouchejme,“ řekl poslanec Korte.

Setkání zpestřila vokální skupina Crashendo, poslanci si také společně zazpívali píseň Narodil se Kristus Pán. 

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 7. prosince 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme