Pomáháme i adventním kalendářem naruby

2. 12. 2016

Každý den dárek od jednoho poslance až do Vánoc. Adventní kalendář naruby dorazil také do sněmovny na klub TOP 09 a Starostové. Poslanci odstartovali vlastní charitativní akci, během níž ve 25 dnech zbývajících do Vánoc věnují osobní dárek potřebným. Dobročinnou akci zahájil ve středu předseda poslaneckého klubu František Laudát, pokračoval v ní 1. místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek a dnes se přidává poslanec Jan Farský.

„Advent je období, ke kterému pomoc bližním patří. Rozhodli jsme se na to naší malou akcí symbolicky upozornit a možná další inspirovat k pomoci nejen v tomto období,“ řekl předseda poslaneckého klubu František Laudát, který věnoval prostřednictvím adventního kalendáře naruby zimní oblečení.

Přispěl už také poslanec a první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek, který do adventního kalendáře naruby přidal dřevěný vláček. A dnes přibude i speciální dětský kovový traktor na hraní od poslance Jana Farského. 

Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová během adventu plánuje v rámci klubového adventu naruby darovat potravinové bance balíček trvanlivých potravin. „Náš projekt adventního kalendáře naruby je skvělá příležitost, jak i v období předvánočního shonu můžeme ještě více pomoci. Přispívat na dobročinnost bychom ale měli celý rok,“ připomíná poslankyně Adamová, která je členkou Klubu přátel Člověka v tísni.

Další poslanci TOP 09 věnují ze své akce na charitu potřebné oblečení, hračky nebo také ložní prádlo. Příští týden se chystá darovat poslanec Daniel Korte knihy, Václav Horáček plyšovou hračku, připojí se také předseda TOP 09 Miroslav Kalousek a místopředseda Sněmovny Petr Gazdík. Pomáhat chtějí politici TOP 09 prostřednictvím svého adventního kalendáře naruby i v krajích. Například poslanec Jiří Skalický se rozhodl přispět dětskému centru Lentilka v Pardubicích a poslat jeho dětem hračky.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 2. prosince 2016    

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme