Klub poslanců TOP 09 vede nově Michal Kučera

4. 4. 2017

Předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové se dnes stal Michal Kučera. Dosavadní místopředseda klubu a expert TOP 09 na životní prostředí vystřídal ve funkci šéfa frakce, která zastupuje 25 poslanců, jejího dosavadního předsedu Františka Laudáta.

„Chtěl bych poděkovat za důvěru všem svým kolegům. Těší mě, že náš poslanecký klub tvoří parta lidí, která vždy mluvila jednotně, uměla si prosadit svoje názory a přistupovala aktivně k práci ve sněmovně. Chtěl bych takto klub dovést k úspěšným volbám,“ říká nový předseda klubu Michal Kučera, jehož ve volbě podpořilo všech 22 přítomných poslanců klubu.

Michal Kučera (48) je poslancem TOP 09 za Ústecký kraj. Pracuje v Hospodářském výboru a ve Výboru pro životní prostředí Poslanecké sněmovny. Tři roky je šéfem jejího podvýboru pro ochranu přírody a krajiny. Žije v Lounech, kde je také radním a předsedou finančního výboru zastupitelstva města.

„Rozhodl jsem se nekandidovat v letošních parlamentních volbách. Proto považuji za vhodné, aby po zbytek volebního období, ve kterém bude kladen stále větší akcent na nadcházející volby do sněmovny, funkci předsedy klubu zastával ten, kdo v nich bude kandidovat,“ zdůvodnil poslanec a místopředseda hospodářského výboru sněmovny František Laudát.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

4. dubna 2017