Jsem TOP! Strana rozjíždí novou kampaň. Chce víc členů a podporovatelů

28. 5. 2015

Víte, co se stane, když se potká nejstarší předseda politické strany s nejmladším radním z Teplic? Tak přesně tohle v následujících dnech zjistíte, protože TOP 09 v rámci své nové kampaně zveřejní krátká videa z rozhovoru Karla Schwarzenberga s Dominikem Feri.

Nový komunikační projekt „Jsem TOP“ chce do TOP 09 přivést nové členy a podporovatele. „Pokud bychom byli příliš spokojení sami se sebou, může to být smrtelné pro politickou stranu. Proto se musíme snažit co nejvíce otevřít lidem s novými myšlenkami. Nechceme být žádný uzavřený spolek,“ říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Být TOP neznamená říkat na všechno slepě ANO. Chtěli jsme ukázat, že se nevyhýbáme ani nepříjemným otázkám. A rozhovor předsedy a zakladatele TOP 09 a úplně nového člena TOP 09 se stal důkazem, že to tak je. Proto ho chceme nabídnout všem, kteří o politice přemýšlejí nebo uvažují,“ komentoval kampaň volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.

Součástí kampaně jsou odpovědi podporovatelů a členů TOP 09 na otázku: Proč jsou TOP? V uplynulých měsících probíhal sběr odpovědí z celé republiky. Z několika desítek výroků bylo symbolicky vybráno devět důvodů, které se v rámci kampaně také objeví formou pohlednic. Další výroky pak mohou členové a podporovatelé psát na web volimtopku.cz, kde najdou i vybraných devět důvodů, proč vstoupit do strany.

O tom, proč by se do politiky měli zapojit například mladí lidé a jakou k tomu mají motivaci, se ve videích baví právě teplický radní Dominik Feri s Karlem Schwarzenbergem. „Nejsme v krušných časech, stabilizovali jsme se. Jsem docela klidný, co se týče budoucnosti TOP 09. Je teď už spousta mladších lidí, kteří se do toho dávají. To je ono, to je to důležité,“ odpovídá Ferimu v rámci projektu „Jsem TOP“ v jednom z videí Karel Schwarzenberg.

Své důvody, proč vstoupil do politiky a TOP 09, zveřejňuje i sám FeriVím, že TOPka je strana pestrá a myslím si, že má velký potenciál, že je nadějná. A vím, že jí můžu prospět, cítím to teď jako svoji občanskou povinnost,“ říká radní Feri. Projekt propojí skupinu současných členů, podporovatelů strany a také nestraníků, kteří za TOP 09 již kandidovali. TOP 09 má celkem 13 374 podporovatelů. Nové členy chce TOP 09 najít v první fázi právě mezi nimi. Do kampaně TOP 09 investuje 150 000 korun.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 28. května 2015