Chalánková: Sněmovna schválila společné usnesení k migraci

1. 10. 2015

Společné usnesení několika poslaneckých klubů, které zaujímá jasný postoj k migrační krizi, dnes schválila Poslanecká sněmovna. Jeho návrh na schůzi sněmovny předložila poslankyně TOP 09 Jitka Chalánková. Usnesení vyjadřuje podporu vládě s řešeními, která povedou k omezení migračního tlaku na Evropskou unii a zachování spolupráce v schengenském prostoru. Přijato bylo hlasy 91 poslanců napříč opozicí i vládní koalicí.

„Vyjadřujeme nesouhlas se zaváděním trvalých mechanismů k přemisťování uprchlíků na základě tzv. kvót. Chceme vyjádřit podporu takovému postupu vlády České republiky a obecně takovým řešením, která povedou ke snížení celkového migračního tlaku na Evropskou unii a k zachování spolupráce v rámci schengenského prostoru,“ řekla při předkládání návrhu poslankyně TOP 09 Jitka Chalánková.

Význam sněmovní rezoluce potvrzuje předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.Ve spolupráci vládní koalice a TOP 09 se podařilo prosadit usnesení, které udržuje humanistickou tradici České republiky. Bohužel se objevila i usnesení, z kterých čišela nenávist a strach před uprchlíky. Naše usnesení, které přednesla paní poslankyně Chalánková, je rozumné, je střízlivé a je důstojné České republiky,“ uvedl Karel Schwarzenberg.

„To, co pokládáme možná za nejdůležitější, je, aby se Česká republika dokázala vypořádat s touto situací důstojně, efektivně a abychom zbytečně nestrašili občany, protože někdy je strašíme skutečně zbytečně. Proto jsme podpořili toto usnesení a obecně podporujeme vládu v jejím přístupu k imigrantům,“ prohlásil 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. 

Celé znění usnesení naleznete v příloze.

tiskové oddlění TOP 09

Přílohy
PDF Usnesení Poslanecké sněmovny k migrační krizi.pdf (95 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme