Kalousek: TOP 09 se do parlamentu dostane

3. 1. 2017

Volební preference TOP 09 se pohybují kolem pětiprocentní hranice, předseda strany Miroslav Kalousek přesto nepochybuje o tom, že se dostane do parlamentu. Potenciál i program podle něho TOP 09 má, musí jen zmobilizovat voliče.

„Jiná věc je, jak dopadnou výsledky všech ostatních politických stran a kdo bude pro příští 4 roky určovat hlavní politickou linii – zda to bude silně levicový až komunistický subjekt, nebo politická divize obrovského holdingu, který bude hájit zájmy toho holdingu. Ani jedno není vize, která by se mi příliš líbila, a proto hledáme způsob, jak navrhnout různá řešení, aby zvítězily především konzervativní nelevicové hodnoty,“ říká Kalousek. 

Jakým způsobem chce TOP 09 zaujmout voliče? Podívejte se na video: 

Voliči TOP 09 zůstali při krajských volbách doma v největším poměru ze všech ostatních politických stran. Podle Miroslava Kalouska je třeba se z toho poučit a najít marketingovou formu, jak přiblížit obsah voličům, a přesvědčit je, aby k příštím volbám přišli. Kalousek věří, že se to jeho straně podaří. 

Miroslav Kalousek loni přišel s myšlenkou bloku pravicových stran. Věří, že jednání nejsou passé, i když už slyšel velmi jasné odmítnutí ze strany předsedy ODS Petra Fialy, který se nechal slyšet, že pro to nevidí důvod jen proto, že je někdo velký. 

Premiér Bohuslav Sobotka vykresluje nadcházející volby jako střet mezi ČSSD a hnutím ANO. „Pro obě strany bude výhodné je tímto způsobem aranžovat, protože bipolarita přihrává oběma subjektům. Já pevně doufám, že přemýšlivý volič na to nepřistoupí,“ komentuje to Kalousek. 

Proč by pravicové strany měly spolupracovat? Byly protesty proti elektronické evidenci tržeb jen bouří ve sklenici vody? Zajímá voliče, co se bude dít v roce 2030? Poslechněte si celý rozhovor s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem ZDE:

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme