Otázka pro pana ministra Jurečku a pana redaktora Moravce.

5. 3. 2017
V samotném závěru dnešních OVM mě pan ministr Jurečka a redaktor Moravec osočili z toho, že jsem v případě korunových dluhopisů  nebyl  dostatečně prozíravý a že jsem nezakročil včas, když se korunové dluhopisy staly mediálně známým optimalizačním hitem. Pořad končil a já se tomuto argumentu mohl smát pouze nonverbálně.
Projděme si základní data:
Korunové dluhopisy pro domácnosti vydal stát poprvé 11. 11. 2011. V roce 2012 opravdu tento instrument začal být zneužíván řadou neeticky se chovajících podnikatelů.
Ministerstvo financí okamžitě předložilo novelu, která měnila právní stav  platný od roku 1993. Každá novela zákona o dani z příjmu může platit nejdříve 1. 1. následujícího roku. Tak tomu bylo i v tomto případě a od 1. 1. 2013 jsou korunové dluhopisy zdaněny. Dovoluji se proto veřejně zeptat pana ministra Jurečky i pana moderátora Moravce, jaký čas že jsem promarnil a za co že mám nést odpovědnost. Dychtivě čekám na odpověď. 
Myslím, že i veřejnost si odpověď zaslouží, protože někoho obvinit je snadné, mít pro to ale relevantní argument může být těžší.Skutečným problémem totiž je zneužití zákona, který finanční správa neřeší. Za to, že exekutiva nekoná, nesou odpovědnost všechny tři vládní strany. Pro toto tvrzení mám dost argumentů. O to zvědavější jsem na argumenty, kterými své tvrzení doloží pánové Jurečka a Moravec. 
S přátelským pozdravem oběma pánům

Miroslav Kalousek

Štítky
Osobnosti: Miroslav Kalousek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme