Langšádlová: Šlachta si zahrává s médii, jsme svědky nestandardních kroků

22. 6. 2016

Policejní prezident Tomáš Tuhý údajně mohl vynášet informace ze závažných hospodářských kauz. Obvinil ho z toho šéf ostravského Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu. Jak se na to dívá místopředsedkyně TOP 09 a výboru pro Evropské záležitosti Helena Lanšádlová? „Určitě mne to znepokojuje, ale ještě více mne znepokojuje, jak se informace dostávají ven,“ říká.

Připomíná také, že se dozvídá z České televize, že pan Šlachta by rád promluvil před kolegy na bezpečnostním výboru Poslanecké sněmovny, ti o tom ale podle ní nevědí. „Mám obavy, že pan Šlachta si rád zahrává s médii,“ říká v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou.

CELÝ ROZHOVOR SI POSLECHNĚTE ZDE:

Dodává také, že pokud má závažná podezření, tak je tady právě Generální inspekce bezpečnostních sborů, která se tím má zabývat. „Poslanecký výbor nemá žádné nástroje, jak cokoliv vyšetřovat,“ vysvětluje. 

Obracet se právě na bezpečnostní výbor v této chvíli podle ní není standardní. „Pan Šlachta ve mně žádné velké pocity důvěry nevyvolává,“ říká. V této souvislosti také připomíná, že zásah na Úřadu vlády v době vlády Petra Nečase nebyl standardní. „Možná podobných nestandardních kroků jsem dnes svědky,“ dodává. 

Změny ve fungování policie se staly nástrojem vzájemného politického boje, což je podle ní velmi špatné. „Potřebujeme dobře fungující, profesionální policii,“ říká s tím, že v policii má stále důvěru – je tam podle ní mnoho poctivých lidí, kteří pracují velmi dobře za mnohdy nesnadných podmínek. 

Helena Šulcová, Prokop Havel

zdroj: rozhlas.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme