Gazdík: Silvestr nejraději trávím s rodinou a nejbližšími přáteli

31. 12. 2014

1. Jaký je Váš nejveselejší zážitek ze silvestra? 2. Jak a kde nejraději poslední den v roce trávíte?

Petr Gazdík, poslanec

Silvestr trávím s rodinou a několika nejbližšími přáteli, nejraději někde u nás na horách.

Před pár lety jsme si chtěli o půlnoci připít venku před chalupou, ale těsně předtím jsme zjistili, že dveře jsou do půlky zasypané sněhem, který sjel ze střechy. Abychom stihli půlnoční přípitek, musela celá společnost narychlo vyskákat oknem.

Ondřej Benešík, poslanec

1. Donedávna jsme ve Strání o půlnoci na náměstí zapalovali vatru. Byl to můj první silvestr v pozici starosty obce, kdy po relativně teplém dnu padla večer námraza a vatra ne a ne chytnout. I přes velké úsilí se vatru nakonec zapálit nepodařilo. Do rána se oteplilo, námraza povolila a doutnající dřevo vzplálo. Lidé, kteří šli ráno přes náměstí do kostela, se divili, proč vatra hoří až na Nový rok. Dnes na to vzpomínám s úsměvem, ale tehdy jsem z toho měl docela nervy.

2. Před polednem tradičně vyrážím na Velkou Javorinu, kde se účastním česko­slovenského silvestra. Večer dávám přednost klidnému posezení v kruhu rodiny a nejbližších přátel, což se mně ale coby veřejnému činiteli v poslední době příliš nedařilo. Jako starosta jsem se totiž účastnil silvestrovských oslav ve Strání na náměstí. Letos bych ale chtěl opět strávit silvestra s rodinou doma.

Patrik Kunčar, senátor

1. Byli jsme na chatě a nad ránem se šli podívat ven. Z blízkého křoví jsme slyšeli divné zvuky. Lekli jsme se, že je tam divočák. K našemu překvapení, a posléze i pobavení, se po chvíli vynořil zbloudilý, silně „společensky znavený“ návštěvník setkání na Pepčíně se slovy, jestli jsme někde neviděli jeho lyže. Podotýkám, že nemrzlo a po sněhu nebylo nikde ani památky.

2. S přáteli na chatě. Je sice malinká, bez elektřiny a vody, ale o to útulnější. Povídáme si, hrajeme karty, kostky, zpíváme, a když je sníh, sáňkujeme.

Ivo Valenta, senátor

1. Pro mne není až tak důležité kde, ale především s kým silvestra trávím. Nejvíc si vážím toho, že mohu příchod nového roku vítat společně se svou rodinou. Většinou se všichni scházíme na chalupě ve Velkých Karlovicích, v překrásném údolí Kyčerka, kde si silvestrovské oslavy zpestřujeme jízdou na čemkoliv – tedy například na saních, bobech, lyžích nebo snowboardu.

2. Každý silvestr je jedinečný a já věřím tomu, že pro mne bude nezapomenutelným právě ten letošní. V letošním roce mi totiž k dcerám přibyl také syn, takže je to vůbec poprvé, kdy holky nebudou v tak výrazné přesile. Navíc na přání mých malých dcer Alenky a Elišky budeme příchod nového roku výjimečně trávit v teple u moře, takže zážitků bude jistě spousta.

Antonín Seďa, poslanec

1. Silvestr z mého pohledu byl vždy velmi veselý a je velmi těžké srovnávat prožité zážitky. Pro mne osobně se stal nezapomenutelným silvestr roku 1986, kdy se nám těsně před svatým Mikulášem narodil mladší syn. Atak nejen vánoční svátky, ale i poslední den v roce jsme měli o zábavu postaráno. Bydleli jsme totiž v jednopokojovém pronajatém bytě, a tak jsme museli chodit po špičkách, abychom děti nevzbudili.

2. Dříve, když byly děti malé, tak jsme trávili poslední den v roce společně. V poslední době silvestra trávíme s přáteli a pokaždé je to na jiném místě. Letos však z důvodu pracovního vytížení manželky budeme muset improvizovat, a tak zřejmě strávíme konec roku doma. Ale určitě sami se ženou nezůstaneme. Musím se přiznat, že jsem si vždy přál strávit silvestra a Nový rok na horách.

Vladimír Koníček, poslanec

Poslední den v roce nejraději trávím doma se svou rodinou. Po půlnoci si vždy jdeme se sousedynavzájempopřát vše nejlepší do nového roku. 

Slovácké noviny - regionální týdeník, 31. 12. 2014, str. 07

Štítky
Osobnosti: Petr Gazdík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme