Eček: Vietnam, oficiální návštěva nebo zkušenost?

Komentář poslance Jaroslava Ečka

Jako člen Hospodářského výboru jsem měl tu možnost, se v březnu zúčastnit pracovní návštěvy ve Vietnamu. Tato neobyčejná návštěva se uskutečnila na pozvání Hospodářského výboru Národního shromáždění VSR.

15. 4. 2013

Hlavním účelem diskuse během našeho pobytu byla podpora obchodně-ekonomické spolupráce a posílení (nejen) politických vztahů obou zemí.

Během jednání jsme se dotkli několika zajímavých témat: nového modelu hospodářského růstu, ekonomického plánu a transformace nebo nanotechnologií a českých investic ve Vietnamu.

Delegace byla přijata u místopředsedkyně Národního shromáždění VSR nebo na Ministerstvu zemědělství a venkovského rozvoje. Formální část návštěvy byla velmi přínosná pro obě strany, ale ten nejsilnější zážitek ve mě zanechala země samotná. Atmosféra a prostředí Vietnamu je nezapomenutelným úchvatným zážitkem, přesto je zde život velmi náročný a složitý. Chudobu vnímáte na každém kroku. I když není vše ideální, buďme vděční za naší zemi, za kulturu a životní úroveň, ve které máme možnost žít.

Jaroslav Eček
poslanec

parlamentnilisty.cz, 15. 4. 2013

Štítky
Osobnosti: Jaroslav Eček
Témata: Zahraničí
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme