Drlíková: TOP 09 okresní nemocnice rušit nechce

Komentář kandidátky do Senátu za TOP 09 Zdeňky Drlíkové

14. 10. 2010

V předvolebních materiálech ČSSD jsem si přečetla článek s titulkem "TOP 09 chce zrušit okresní nemocnice" s tím, že je to i můj osobní plán.

Chápu předvolební rétoriku, přesto se musím ohradit proti šíření těchto nepravdivých informací. Je mi líto, že je takto interpretováno úsilí o zajištění statutu krajské nemocnice v Jihlavě. Nikdy nebylo nikým, tedy ani mnou, řečeno, že by proto mělo dojít k rušení okresních nemocnic. Nikdy bych si to nedovolila a nemohu uvěřit, že by toto mohl někdo myslet vážně. Odmítám konfrontační atmosféru a chci věřit tomu, že se jedná o nedorozumění či nepochopení. Myslím si totiž, že se naopak jedná o společnou věc nás všech. Základní myšlenkou je, že Vysočina je jediným krajem v ČR bez nemocnice s krajským statutem a je výjimkou mezi kraji.

Zajištění super specializované péče, koncentrace odborníků, maximální využití technického vybavení atd. ještě neznamená, že ostatní nemocnice v kraji přestanou fungovat, zvláště poté, kolik finančních prostředků do nich bylo za poslední léta investováno. Naším společným úkolem v neposlední řadě bude zlepšit hospodaření všech nemocnic v kraji tak, abychom je zbavili dluhů, do kterých se za poslední léta dostaly.

MUDr. Zdeňka Drlíková
ředitelka Psychiatrické léčebny Jihlava a kandidátka do Senátu

Právo, 14. 10. 2010, Rubrika: Jižní Morava- Vysočina, Strana: 14

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme