TOP 09: Svobodu musíme posílit. Nedopustíme její pokřivení

17. 11. 2016

Vzdáváme hold všem, kteří bojovali za svobodu a demokracii. Letošní 17. listopad je v mnoha věcech jiný. Víc než jindy si uvědomujeme, že hranice akceptovatelného se den za dnem posouvají. Mnohé z toho, co bychom ještě před rokem považovali za sci-fi, se stalo realitou. Význam slov jako ctnost, solidarita, lidská práva a humanita bledne ve stínu příklonu k nedemokratickým režimům a šíření nenávisti ve společnosti.

Události minulých měsíců nás podněcují udělat vše proto, aby naše budoucnost byla jiná než ta, která je symbolizována omezováním svobody, byrokratizací a neodpovědným hospodařením, kterou si pro nás přejí ti, kteří navrhují třeba znovuzavedení náhubkového zákona. Víme, že v naší zemi žijí lidé, kteří si svobody váží a respektují demokracii. Vůči nim cítíme závazek. Uvědomujeme si také vlastní odpovědnost i za stav, kdy mnoho lidí není spokojeno s tím, že politici nevnímají jejich problémy. A v tom se musíme sami změnit.

Před dvěma lety jsme se přihlásili k obraně ideálů Listopadu. A dnes často slýcháme, že „to“ nikoho nezajímá. Nemůžeme přestat upozorňovat, že svoboda je ohrožována. Musíme ale také mluvit o tom, co děláme a uděláme pro to, abychom svou svobodu posílili. Jen tak nabídneme naší zemi bezpečnou budoucnost a prosperitu.

Před více než čtvrtstoletím jsme se vrátili do Evropy, máme nebývalý blahobyt a spolehlivé spojence. Už za pouhý rok oslavíme 17. listopad v zemi s novým parlamentem. Chceme jednat o tom, jak sjednotit hlasy a sílu těch, kterým není lhostejné, co se s naší zemí stane a jaká ji čeká budoucnost. Otvíráme se všem aktivním lidem. Je jen na nás, jakou cestou půjdeme.

Cesta ke svobodě nebyla jednoduchá. Byla vykoupena životy, lety ve vězení nebo omezeními, které postihly miliony lidí. Není zadarmo. Bude nás všechny stát mnoho úsilí, aby nebyla pokřivena a omezena. S námi však v její obraně můžete počítat.

 

TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme