Horáček: Bráníme drobné živnostníky před evidencí tržeb

25. 7. 2016

Není to tak dávno, aby se to nedalo pamatovat. Bojovali jsme ve sněmovně proti nesmyslu jménem EET. I když jsme v parlamentu měli pár „spojenců“, většina byla, bohužel, proti. 

Boj jsme prohráli, válku proti EET ale nevzdáváme. Ihned jsme jako TOP 09 začali bojovat alespoň za malé podnikatele, za ty, kdo ani neplatí DPH a pro které je EET o to větším nesmyslem. Jsem moc rád, že už i u nás v Libereckém kraji si našeho boje všimli, a vítám Starosty pro Liberecký kraj v čele s Martinem Půtou na jedné lodi – oznámili totiž, že z pozice legislativní iniciativy budou usilovat o změnu zákona, která by pomohla právě drobným živnostníkům. Obrací se kvůli tomu na vládu České republiky. Úmysl je to dobrý, ale bylo by dobré si přiznat pár věcí. Předně – slyšet a vidět jste měli být výrazně dříve. To ale nevadí, že až nyní, i to se počítá. 

Pak se ale musíte obrátit tam, kde se již řadu měsíců souboj odehrává. Tedy na Poslaneckou sněmovnu. Protože právě ta o tom bude muset rozhodnout. Ale je fajn, že TOP 09 už v tom není sama. Třeba to, co TOP 09 říká již tak dlouho, dojde i dalším subjektům a stranám a možná nakonec poměry otočíme a při hlasování v parlamentu bude většina proti EET pro drobné živnostníky. 

Není tohle hozená rukavice zdravému rozumu, Sociálním demokratům, ale i těm Křesťanským? 

Václav Horáček, poslanec TOP 09

zdroj: Lidové noviny, 25. 7. 2016, str. 11

Štítky
Osobnosti: Václav Horáček
Témata: Daňový systém
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme