Jaromír Drábek kandiduje na místopředsedu TOP 09

Kandidátský projev Jaromíra Drábka

23. 10. 2011

Podruhé dobré dopoledne, vážené delegátky, vážení delegáti, já myslím, že je správně, že jsem byl vylosován jako poslední v pořadí. Měl jsem možnost k vám hovořit již včera, a proto můj kandidátský projev bude velmi stručný. A odkazuji se na to, co jsem říkal včera o socioekonomických systémech, o vývoji ekonomiky České republiky, to jsou teze, na kterých stojím a myslím, že není třeba je dnes opakovat. TOP 09 za dva a půl roku své existence prokázala, že je opravdovou konzervativní stranou, že to není jen nálepka, že praktická politika TOP 09, že to, co jsme na začátku vložili do svých tezí, do hodnotového desatera, to také se snažíme prosazovat v praktické politice. Po 2 letech si troufám říci, že TOP 09 stojí na pevném základě. Ukázali jsme to ve volbách do Poslanecké sněmovny, ukázali jsme to v komunálních volbách. Výzva příštího roku - krajské volby - jako třetí zásadní článek v té struktuře celostátní, regionální a komunální, je velmi důležitou výzvou a myslím si, že i ze všech projevů, které tady byly předneseny, určitě jednoznačně zaznělo, že jsme si této výzvy vědomi.

Jsem rád, že TOP 09 je stranou, kde členové se jednoznačně hlásí k hodnotovému desateru a že nemusíme řešit různé rybáře nebo nahrávače, tím myslím nahrávače, ty, co si nahrávají, co říká někdo jiný. Je mi ctí, který spolu s vámi ve straně, kterou jsem měl tu příležitost spoluzakládat. Já bych chtěl poděkovat Karlu Schwarzenbergovi a Mirku Kalouskovi, vážím si toho. Snažil jsem se to za ty dva roky ukázat. Pokud mi dáte důvěru, chtěl bych to ukazovat i nadále.

Vážím si toho, že i přes nepopulární kroky a reformy, které musíme prosazovat, které jsou nezbytné, abychom se mohli svým dětem podívat do očí, že i přesto mám tak silnou vaši podporu. Pokud mi dáte důvěru, budu po další roky v tom týmu rád spolupracovat. Děkuji za pozornost.

 

 

Jaromír Drábek

V Hradci Králové 23. 10. 2011

Štítky
Osobnosti: Jaromír Drábek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme